Cosar

Cosar

 Curățarea coșurilor
 Curățarea coșurilor  În sala boilerelor  Examinarea unui defect  Avizul constructorului cu privire la un coș  Predarea modului de lucru cu endoscopul  Controlul curentului din coș  Controlul emisiilor  Sfătuirea unui client cu privire la prevenirea incendiilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui cosar este de a curata, inspecta, întretine si a repara cosurile, utilitatile de evacuare a fumului si diferite echipamente de încalzire.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa curete cosurile si utilitatile de evacuare a fumului, cosurile industriale, boilerele de la centralele termice, boilerele industriale, cuptoarele de pâine precum si camerele de fum - sa curete cosurile de fabricilor, sa colecteze si sa deverseze funinginea - sa curete anumite boilere, incineratoare precum si sistemele de evacuare ale acestora - sa faca mici reparatii la echipamentele de încalzire, sa înlature defectele, de exemplu sa înlocuiasca anumite piese simple - sa aprinda boilerele de la instalatia de încalzire centrala si de la caminele de foc - sa faca lucrari de captusire a caminelor cu caramida refractara - sa faca inspectii tehnice acolo unde se cer aprobari de functionare si sa faca inspectii de paza si prevenirea incendiilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în cladiri si alte constructii si adesea pe acoperisuri. Aveti de-a face cu praf, lucrul la înaltimi, conditii de vreme schimbatoare si adesea cu locuri de lucru greu accesibile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai adesea se folosesc perii cu curatat, diferite articole de curatat, obiecte de lucru cu samota si obiecte folosite la teracote, tabla, unelte de prins si pliere. Aveti nevoie de brate si picioare puternice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti un trup suplu, abilitate de a reactiona rapid, concentrare si auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?