Mecanic auto

Mecanic auto

 Repararea amortizorului evacuării
 Repararea amortizorului evacuării  Repararea cutiei de viteze  Setarea geometriei dispozitivului  Înlocuirea cablurilor de alimentare  Controlul funcției motorului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui mecanic auto include întretinerea si repararea vehiculelor de transport.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile implica: inspectia masinilor pentru a descoperi defectele, hotarâri cu privire la procedurile de reparatii, stabilirea gradului de uzura al masinii în raport cu conditiile de functionare ale partilor componente, reparatii si înlocuiri ale diferitelor piese, ansamble si subansamble, precum si a accesoriilor acestora (ex., motoare, cutii de viteza, ambreiaje, sisteme de frânare, alternatoare, sisteme mecanice, hidraulice si pneumatice), producerea si reconditionarea partilor componente, asamblarea accesoriilor masinii, întretinerea periodica si garantarea inspectiilor / reparatiilor precum si îndeplinirea unei game largi de lucrari de reparatii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În mod normal, în ateliere service si în afara acestora, precum si în ateliere mari de reparatii. Aspectele negative ale activitatii includ lucrul cu unsori, conditii incomode si ciudate si uneori conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele folosite cel mai adesea includ unelte cum ar fi chei fixe de piulite, surubelnite, solutii de gresare, unelte de calibrare, joje, detectoare de testare circuite, instrumente de diagnosticare. Dexteritatea si agilitatea sunt deasemenea cerinte importante.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Scoala profesionala, dexteritate manuala, imaginatie tehnica, vedere spatiala, rabdare, precizie, abilitate de auto-organizare a muncii, vedere perfecta si conditie fizica generala buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?