Proiectant în constructia de masini

Proiectant în constructia de masini

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina proiectantului este de a propune planuri si de a elabora în detaliu proiecte pentru produse noi sau în dezvoltare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa gaseasca solutii optime pentru proiectele unor noi produse, sa selecteze materialele corespunzatoare, piese sau produse deja existente pentru a fi folosite la produsul proiectat, sa faca calcule si sa stabileasca conditiile tehnice ale produselor, sa decida proportia lor, calitatea materialelor etc., sa coopereze cu inginerii de tehnologie care propun tehnicile de productie, prelucrarea generala a schitelor tehnice si alte date legate de proiectarea întregii compoziti precum si a partilor componente ale noilor produse, sa schimbe documentatia existenta, sa pregateasca descrieri si sa dea îndrumari de folosinta, sa conduca echipa de constructori.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri de proiectare, în ateliere sau spatii destinate proiectarii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente si echipament de desen, computere (în special sisteme asistate de computer).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sau sa aveti facultate sau universitate în domeniul constructiilor de masini, sa aveti cunostinte tehnice, sa fiti inventiv si creativ, sa aveti imaginatie spatiala, precizie, sa aveti înclinatie pentru a învata rapid noi metode de proiectare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?