Muncitor / producător conserve

Muncitor / producător conserve

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui muncitor de conserve este de a lucra în procesul de conservare a alimentelor si de obtinere a alimentelor conservate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa accepte si sa sorteze materialul de lucru - sa prelucreze materialul prin tehnologii de conservare, de exemplu sa zdrobeasca, sa preseze, sa desparta, sa filtreze, sa evaporeze, sa macine, sa inoculeze, sa fiarba, sa înghete, sa sterilizeze, sa puna conservanti si sa foloseasca alte metode de pregatire a conservelor - sa fabrice produse conservate din fructe si legume inclusiv cele destinate copiilor si sugarilor, sucuri de fructe, siropuri, fructe si vinuri de desert, precum si produse din fructe si legume înghetate, conserve de carne si cartofii pentru prajit - sa controleze productia diferitelor semipreparate, a mâncarurilor dietetice si a celor speciale - sa depoziteze si sa expedieze bunurile si sa desfasoare alte activitati legate de igiena si siguranta alimentatiei - sa preleve esantioane pentru analize de laborator - sa verifice calitatea produselor - sa ajute la întretinerea si sa repararea masinilor si a echipamentelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în fabrici de conserve unde zgomotul, grasimile, temperaturile înalte, fumul si substantele chimice sunt predominante.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc o serie de masini de spalat, sortat, curatat, de scos coji si pulpe de fructe si legume, prese, masini de umplut, mixere, frigidere, masini de sterilizat, de evaporat precum si linii de productie pentru cutiile de conserve, pentru producerea bauturilor si pentru etichetare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, abilitate de lucru manual, suport tehnic si abilitate de reactie rapida.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?