Săpător

Săpător

Lucrul la un șanț exterior pentru țevile de alimentare cu gaz
Lucrul la un șanț exterior pentru țevile de alimentare cu gaz Adâncirea unui șanț exterior pentru alimentarea cu apa Folosirea târnăcopului pentru un șanț de interior

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui sapator este de a excava, a sapa si a face alte munci de acest gen.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca gauri si santuri cu sapa, la suprafata pamântului si în orice fel de roci, sa arunce în aer maluri, sa faca munci de finisare dupa ce s-a dinamitat sau s-a excavat roca solida - sa dea gauri în roca cu un ciocan pneumatic în maluri, santuri, puturi si sa le pregateasca spre dinamitare - sa introduca piloni din lemn pentru sustinerea diferitelor structuri -- sa completeze bare de sustinere în rocile lipsa si sa le ranforseze cu ajutorul lemnului - sa sape transee, puturi de mina si sa foloseasca suporti de material lemnos / cherestea si din piese turnate din otel în teren namolos sau teren alunecos sau pe nisip zburator.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei pe santiere de constructie unde sunt conditii de vreme schimbatoare, locuri greu accesibile si unde exista praf si zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal se folosesc hârlete, târnacoape, cazmale, ciocane pneumatice si unelte de sapat precum si propriile lor brate si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu se cer prea multe studii pentru aceasta meserie în schimb aveti nevoie de conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?