Confectioner / împletitor de cosuri

Confectioner / împletitor de cosuri

 Fixarea mânerelor la un coș împletit
 Fixarea mânerelor la un coș împletit  Împletirea coșurilor pe un model de lemn  Împletirea unui abajur de lampă  Executarea unor mobile din împletitură  Tăierea nuielelor pentru executarea fundului coșului  Executarea coșurilor din nuiele de salcie  Executarea obiectelor împletite pentru interior  Împletirea unui fotoliu

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de confectioner de cosuri si de împletitor de cosuri este aceea de a produce bunuri din rachita si trestie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca nuielele din salcie, sa le taie, sa le curete, sa le croiasca - sa faca carcase pentru mobilier din rachita dupa sabloane, sa împleteasca fotolii din rachita, sa faca produse decorative din rachita, cum ar fi abajururi, sacose de cumparaturi si genti de diverse dimensiuni si forme - sa faca cosuri din rachita pentru lenjerie, cosuri pentru scopuri industriale, colivii pentru porumbei - cosuri din nuiele pentru Craciun - sa faca carucioare, leagane pentru copii, balansoare precum si alte obiecte de mobilier pentru copii - sa modeleze rachita si trestia destinata mobilierului precum si sa confectioneze alte articole cum ar fi vaze de flori, decoratiuni pentru pereti.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de confectionat cosuri unde mediul de lucru este relativ confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele cele mai folosite sunt gherghefuri pentru rogojina si tesaturi, taietoare de trestie, masini de împletit, masini pentru fiert rachita, benzi transportoare, echipamente pentru operatiuni manuale si masini de tesut; lucratorul trebuie sa fie îndemânatic. Materialul cu care se lucreaza în special este alcatuit din nuiele de rachita si trestie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti abilitate de a lucra manual, sa aveti experienta, simt estetic si o vedere buna.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?