Muncitor în industria de prelucrarea blănurilor

Muncitor în industria de prelucrarea blănurilor

 Întinderea pieilor prin baterea în cuie
 Întinderea pieilor prin baterea în cuie  Pregătirea pieilor înainte de coasere  Atelier de pielărie  Verificarea pieilor  Prelucrarea pieilor la mașina Comet

Cine sunt si cu ce se ocupa? Lucratorii din industria de prelucrare a blanurilor presteaza munca auxiliara si pregatitoare si pot lucra si pe diferite masini uneori. Denumirea meseriei variaza de la caz la caz, lucratorii din industria de prelucrare a blanurilor fiind cunoscuti ca operatori masini pentru prelucrat blana, croitori de blana, finisori pentru blana, muncitori care prelucreaza blana si altele, în functie de specificul operatiunii executate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa curete, sa tabaceasca, ajusteze, sa apreteze, sa usuce, sa vopseasca si sa finiseze piesele din blana, sa le pieptene, sa le perie si sa le bata, sa le scuture, sa croiasca si sa coase partile componente etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de blanarie si în fabrici unde se lucreaza cu blanuri, unde zgomotul si expunerea la par de animale (care provoaca uneori alergii) este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, ustensile manuale, dispozitive si unelte.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu sau un curs de specialitate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?