Blănar (prelucrare si confectionare)

Blănar (prelucrare si confectionare)

 În atelier
 În atelier  Ajustarea la o masă de lucru  Sortarea blănurilor  Desenarea conturului pentru croit  Alegerea blănii potrivite pentru guler  Explicarea modului în care se lucrează cu mașina de cusut  Sortarea blănurilor după mărime

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca blanarului este de a efectua operatiuni de specialitate pentru a prelucra blanurile animalelor salbatice rare, precum si a celor domestice, la cele de rasa, si confectionarea de obiecte din blana, cum sunt paltoane, haine, caciuli, fulare, cape, manusi, curele etc.).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa sorteze blanurile si sa le lege în baloturi pentru prelucrare - sa vopseasca parul si bucatile sau produsele de blana - sa faca tipare pentru produsele marunte din blana - sa calce anumite parti ale blanurilor - sa taie si sa asambleze bucatile din blana pentru a obtine produse din blana, sa coasa captuseli de blana pe alte produse (cum ar fi tapiterii) - sa îndeplineasca toate lucrarile atunci când pregateste primele tipare pentru haine si îmbracaminte din blana naturala - sa controleze produsele finite din blana si sa le remedieze daca este necesar - sa întretina si sa regleze masinile si echipamentele folosite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere si fabrici cu profil de blanarie sau acasa. Zgomotul face parte din munca depusa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De exemplu, masini de cusut, masini de croit, masini de facut butoniere, masini de calcat, uscatoare, ace, clesti, piepteni si pensete.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa lucrati bine cu mâinile, sa aveti simt estetic, inventivitate, imaginatie spatiala, rabdare, precizie si ochi buni.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?