Tehnician / asistent în laborator de chimie

Tehnician / asistent în laborator de chimie

 Prepararea soluțiilor de calibrare
 Prepararea soluțiilor de calibrare  Prepararea ultracentrifugii pentru separarea particulelor subcelulare  Pregătirea electroforezei  Izolarea fibrelor musculare în vederea analizei chimice  Completarea apei în coloana de rectificare  Injectarea probelor în cromatograful cu gaz

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca include o gama larga de operatiuni de laborator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa dilueze solutii, sa evalueze concentratia solutiei si alte proprietati (cum sunt punctul de fierbere, punctul de înghet, punctul de topire etc.), precum si alte calitati ale substantei (cum sunt felul cum conduce caldura sau cum se dilata când este încalzita, cât de stabile sunt dimensiunile ei, care este calitatea suprafetei, rezistenta la temperaturi înalte, valoarea calorica, proprietatile electrice, puterea de aderare, duritatea, elasticitatea, proprietati fotochimice etc.). Tehnicienii de laborator fac munca analitica prin diverse tehnici, testeaza rezistenta si duritatea unui material, elasticitatea si concentratia culorii si adezivilor, testeaza materialele fotografice, identifica substantele necunoscute si le analizeaza. Efectueaza, de asemenea, esantionare în scopul cercetarii sanatatii si protectiei mediului si al protectiei muncii. Fac munca de laborator în cadrul proiectelor de cercetare si dezvoltare, inclusiv în elaborarea de materiale si substante noi; evalueaza rezultatele de laborator si folosesc uneori analize matematice (deviatii standard etc.) cu scopul de a dezvolta noi tehnici.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în laboratoare chimice, unde expunerea la substante chimice este adesea inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt aparaturile chimice, sisteme de masurat, microscoape, masini, echipamente si unitati de productie din domeniul chimic, echipament de calcul.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de studii medii sau superioare (de la nivel de tehnician calificat pâna la studii superioare de specialitate), de abilitatea de a va concentra în timpul muncii depuse, de reactii rapide, auto-disciplina si curatenie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?