Operator masini forestiere

Operator masini forestiere

 Legarea unui copac doborât la vinciul tractorului
 Legarea unui copac doborât la vinciul tractorului  Tăierea unui trunchi la lungimea dorită  Tăierea crengilor unui copac doborât  Doborârea copacilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatia operatorului de masina forestiera este de a doborî si de a curata arborii de crengi, precum si de a transport copacii taiati.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa se ocupe de regenerarea padurilor si de înfiintarea de pepiniere, sa se ocupe de alimentarea cu apa a padurilor, sa aplice îngrasaminte. Sa întretina si sa repare masinile si echipamentul folosit în munca sa.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În aer liber unde se lucreaza în conditii de vreme schimbatoare si unde exista riscuri de accidente în timpul doborârii copacilor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Fierastrau electric, funii pentru legat lemnele, tractoare, masini de arat si alte masini si echipamente.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare cu specializare în silvicultura (se trece un test pentru mânuirea fierastraului manual sau electric), sa aveti îndemânare, sa va placa sa lucrati în natura si în mediul înconjurator.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?