Schelar, montator / constructor de schele

Schelar, montator / constructor de schele

 Selectarea părților potrivite ale schelei
 Selectarea părților potrivite ale schelei  Manipularea diverselor părți ale schelei  Asamblarea diferitelor părți ale schelei  Demontarea schelei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui schelar este de a ridica, dezasambla, adapta diferite tipuri de schele si alte structuri similare

Care sunt îndatoririle postului? Schelarul calculeaza si selecteaza numarul de bare pentru schele, platforme, scânduri si alte materiale pentru ridicarea si fixarea anumitor schele - ridica, dezmembreaza si adapteaza diferitele tipuri de schele si structuri din otel în jurul sau în interiorul cladirii, de exemplu atunci când se repara hale, platforme, stadioane etc., precum si bariere de protectie de tot felul pe acoperisuri - asambleaza, dezasambleaza si adapteaza platforme fixe si mobile de toate felurile - ridica, dezasambleaza si adapteaza structuri tubulare la pavilioanele din expozitie, în hale si turnuri pe baza de proiecte existente si de calculatii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara pe santiere de constructie, în aer liber si în interiorul cladirilor, se lucreaza la înaltime uneori si în locuri greu accesibile în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ciocane, chei de piulite, clesti, mecanisme de ridicare si platforme. Un schelar trebuie sa aiba abilitati de a lucra cu mâinile.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu cu diploma, sa aveti abilitati de lucru manual, conditie fizica, stabilitate, auto-disciplina, abilitate de lucru în echipa, o vedere si un auz bun.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?