Evaluator în asigurări

Evaluator în asigurări

 Citirea raportului referitor la un eveniment asigurat
 Citirea raportului referitor la un eveniment asigurat  Examinarea amănunțită a unei aripi avariate  Discutarea avariei cu mecanicul auto  Documentarea prin fotografii a avariei vehiculului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui evaluator este de a investiga pierderile suferite de clientii unei companii de asigurari si sa faca propuneri pentru compensarea lor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa primeasca si sa redacteze rapoarte de pierderi, cereri de compensare si alte documente de acest gen - sa viziteze locurile unde s-au întâmplat evenimentele pentru care s-a încheiat asigurarea, sa stabileasca daca conditiile contractului de asigurare au fost întrunite - sa determine dimensiunea pagubei - sa studieze întregul proces al reclamatiei inclusiv sa determine suma de compensat pentru pierderea suferita, în baza conditiilor stipulate în contractul de asigurare si conform altor reglementari în vigoare - sa tina înregistrari ale evenimentelor asigurate - sa pregateasca documentele justificative pentru plata despagubirilor catre clienti - sa dea sfaturi clientilor sau potentialilor clienti.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara într-o gama larga de locuri, începând cu interiorul caselor pâna la cladiri de fabrici, birouri, facilitati agricole, în general fara probleme majore de mediu de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Acestea includ normele si legile în vigoare, tehnologia computerizata, exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala medie sau studii superioare. Este nevoie de o judecata rapida, de precizie, de o conduita si o prezenta cultivata si de talent de a lucra cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?