Prelucrător minier

Prelucrător minier

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui prelucrator minier consta în tratarea carbunelui, minereului si altor materii prime.

Care sunt îndatoririle postului? Activitatile constau în controlarea si verificarea diferitelor metode de tratare a carbunelui, minereului si altor materiale, întretinerea si ajustarea mecanismelor si echipamentelor de tratament, controlul si întretinerea echipamentului din sisteme de management al apei si noroiului, controlul la distanta al unitatilor complexe de procesare, controlul uzinelor de decontaminare pentru tratamentul apelor reziduale radioactive în minele de uraniu, controlul la distanta al uzinelor de tratament al carbunelui / minereului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Aceasta activitate se desfasoara în fabricile producatoare de minereu / carbune, unde mediul de lucru poate fi neplacut, de exemplu, din cauza zgomotului si prafului de mina.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca se face de obicei folosind diferite echipamente mecanice (de exemplu, uzine de concasat si de triere, mori, prese, masini de compactare, cuptoare, etuve, conveiere), precum si unelte si instrumente pentru munca manuala. Materialele cu care se lucreaza sunt carbune, fier si alte minerale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nivelul de baza pentru aceasta activitate este muncitor calificat; se mai cere dexteritate manuala, conditie fizica buna si viteza de reactie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?