Pictor pe sticlă

Pictor pe sticlă

 Pictarea cadrelor aurii pe sticlă
 Pictarea cadrelor aurii pe sticlă  Imprimarea unui tipar auriu cu mașina de imprimat  Aurirea ornamentelor pe sticlă (detaliu)  Arderea culorilor de sticlă în cuptor  Transferarea decorațiunilor de pe hârtie pe sticlă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui pictor pe sticla este aceea de a decora si finisa sticla prin diverse tehnici de pictura si cu ajutorul diferitelor materiale decorative. Munca se face mai mult în localitatile în care se produce sticla. Poate fi facuta si de o întreprindere privata, sau o persoana fizica autorizata.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa amestece vopsele si solutii - sa faca tot felul de decoratiuni (de exemplu, motive florale, decoratiuni în chenar - peisaje si animale) prin metoda de pictura, tiparire, glazurare, zgâriere cu obiect ascutit, desenare cu un diamant etc., pe toate tipurile de produse - pictarea de bijuterii si produse cu forme complexe, de exemplu fluturi si figurine - sa picteze decoratiuni de Craciun - sa finiseze sticla decorativa prin folosirea tuturor materialelor de pictura (respectiv vopsele, emailuri, emulsii, metale pretioase) - sa faca picturi miniaturale (peisaje si portrete) pe diverse produse - sa picteze, sa taie si sa sableze produsele din sticla unicat dupa desenele proprii ale pictorului sau în asociere cu un artist plastic.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere sau studiouri. Contactul cu vopsele si alte substante chimice este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Printre uneltele de lucru se numara pensule, penite, tipare, spray-uri, ace, perii, site, echipamente de macinat, de gravat si de polizat, precum si diverse masini si cuptoare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, talent pentru lucrul manual, sensibilitate estetica, exactitate, inventivitate si abilitati creative, o vedere buna si simt al culorii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?