Muncitor manevrant de materiale

Muncitor manevrant de materiale

 Verificarea unui transport gata de expediere
 Verificarea unui transport gata de expediere  Așezarea coletelor pe un cărucior cu motor  Transportul coletelor  Ajutor la expedierea coletelor  Transferarea unor încărcături cu ajutorul căruciorului cu manipulare manuală

Cine sunt si cu ce se ocupa? Manevrantul de materiale încarca, descarca, manevreaza, clasifica, transporta cu bratele sau cu caruciorul, curata diverse bunuri sau materiale pentru institutiile sau unitatile angajatorului sau. Mai este cunoscut, în functie de ramura, si ca lucrator de curte, distribuitor sau încarcator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa încarce, sa descarce sau sa mute materialele în incinta sau în afara fabricii, uzinei, curtii interioare sau santierului, sa faca o serie de munci diferite cum sunt: sa deschida pachete sau containere, sa încarce si sa descarce materiale, sa mute materialele si bunurile dintr-o zona în alta cu caruciorul sau stivuitorul (daca aceasta reprezinta obligatia principala, muncitorul poarta denumirea de sofer de stivuitor), sa asambleze cutii si alte containere pentru obiectele ce urmeaza a fi transportate în ele, sa încarce cu lopata materialele neambalate în roabe sau alte vehicule, saci sau butoaie, sa depoziteze si sa eticheteze bunurile si sa faca curat în zona dupa aceea.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În diferite ateliere, zone de depozitare, în aer liber. Mediul de lucru poate implica lucrul în mizerie si praf uneori.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensilele sunt în general stivuitoare, carucioare cu tractiune manuala, roabe, substante pentru curatenie, precum si ustensile manuale etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare la locul de munca, sa aveti conditie fizica - munca va poate solicita fizic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?