Masor

Masor

 Aplicarea unei loțiuni de masaj
 Aplicarea unei loțiuni de masaj  Masarea piciorului  Masaj cervical  Eliberarea articulației umărului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de masor / maseza este de a masa oamenii care au diverse probleme de spate, muschi sau pentru mentinerea tonusului muscular, pozitiei coloanei, ca urmare a unor accidente etc., sau de a preveni reaparitia acestora sau a altor afectiuni similare. Unii masori pot oferi sedinte de masaj pentru relaxare generala si pentru întarirea organismului. Acestia sunt adesea persoane fizice autorizate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile postului: sa maseze întregul corp, în special muschii, pielea, tesuturile conjunctive, încheieturile, sira spinarii - sa faca masaje terapeutice si alte genuri de masaje - pot executa masaje compresive în anumite puncte specifice ale corpului (acupunctura) daca diagnosticul este cunoscut, sau dupa ce s-a stabilit diagnosticul si la recomandarea unui medic - sa faca hidroterapie si/sau alte tratamente speciale (tractiune, electroterapie etc.) mai ales la sportivi de performanta, dansatori profesionisti si balerini, conform recomandarilor medicului - sa faca masaj la oameni în caz de accidente în timpul competitiilor sportive, dansului sau al altor spectacole - sa aplice preparate medicale si agenti cosmetici, sa foloseasca instrumente de masaj etc. - sa dea sfaturi clientilor cu privire la programul de exercitii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în saloane de masaj si alte locuri similare. Munca poate sa implice contactul cu anumiti agenti chimici.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc instrumente de vibratie si de masaj, uleiuri de masaj si în special mâinile si degetele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în masaj, sa aveti dexteritate în lucrul cu mâinile si degetele, sa aveti talent de negociere cu oamenii, sa ascultati problemele lor, sa aveti rabdare si o conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?