Machior / peruchier

Machior / peruchier

 Efectuarea unei coafuri în conformitate cu scenariul
 Efectuarea unei coafuri în conformitate cu scenariul  Aplicarea pudrei pe față cu ajutorul pensulei  Executarea unei pieptănături bărbătești  Aplicarea rimelului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Machiorul si peruchierul confectioneaza masti si elaboreaza machiaje pentru actorii de teatru si film în functie de intentiile regizorului, de scenariu si de personajul în sine.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca mulaje pentru masti. Sa faca coafuri, sa confectioneze si sa vopseasca peruci pentru costume standard si diferite alte tipuri de peruci mai complicate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În case de moda sau studiouri de filmare. Se lucreaza de obicei la ore incomode.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Farduri, cosmetice, peruci si materiale pentru confectionat peruci, ustensile de mâna corespunzatoare, perii, foarfeci etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa aveti simt estetic, sa va puteti concentra si sa aveti îndemânare manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?