Metalurgist, tehnolog / tehnician materiale

Metalurgist, tehnolog / tehnician materiale

Cine sunt si cu ce se ocupa? Metalurgistul trateaza metalele pentru a obtine proprietatile necesare. Poate fi cunoscut si sub numele de muncitor de materiale sau tehnolog metalurgist. Sunt si tehnologi care efectueaza o munca mai putin calificata pe lânga cei mentionati mai sus.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa mânuiasca compozitiile chimice si fizice de metale, sa ia masuri pentru conservarea proprietatilor si calitatilor acestora si a produselor din metal. Exista metalurgisti care aplica atât de tratamente chimice, cât si de cele fizice. Primii extrag metale din minereu, ceilalti testeaza reactia la metale în diferite conditii, la cald, la rece si sub presiune. Metalurgistii de proces controleaza procesele de turnare, de sudare si de întarire. Metalurgistii sunt implicati si în munca de cercetare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si fabrici sau În topitorii care prelucreaza metale sau produse din metal, unde se lucreaza în zgomot, murdarie si la temperaturi înalte. Unele activitati se desfasoara si în laboratoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? O serie de instrumente si echipamente stiintifice si tehnologice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o universitate, sa aveti putere de munca si sa aveti cunostintele necesare în domeniul metalurgiei.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?