Operator centrală nucleară

Operator centrală nucleară

 Deservirea instalației circuitului secundar
 Deservirea instalației circuitului secundar  Controlul funcționării la parametri nominali la centrala nucleară Dukovany  Controlul parametrilor circuitului secundar  Controlul funcționării la parametri nominali a unei centrale nucleare  Controlul funcționării centralei nucleare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul de centrala de energie nucleara controleaza operatiile reactoarelor nucleare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa supravegheze operatiunile, sa respecte reglementarile si nivelurile critice, sa manipuleze combustibilul în blocul reactor, sa lucreze cu surse de radiatie, sa corecteze deficientele, daca exista, sa faca si sa evalueze testele fizice si de generare a energiei, sa raspunda de protectia contra radiatiilor conform normelor în vigoare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În uzinele nucleare unde exista anumite riscuri speciale. Munca în schimburi este ceva uzual.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Panouri de control, echipamente si instrumente automatizate, de control si calcul.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate cu specializarea de energie nucleara sau alta universitate în domeniu, plus pregatire speciala pentru munca în centralele nucleare. Mai mult, trebuie sa aveti putere de concentrare, reactii si judecata rapida si cunostinte tehnice temeinice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?