Ortoped

Ortoped

 Executarea perforațiilor în cureaua unei proteze de picior
 Executarea perforațiilor în cureaua unei proteze de picior  Repararea unei orteze  Executarea bandajului pentru proteza de coapsă  Executarea curelușelor pentru un bandaj la mașina de croit

Cine sunt si cu ce se ocupa? Ortopedul / persoana care pune proteze, pune la dispozitie membre artificiale (proteze) pentru persoanele care au membrele amputate sau interventii chirurgicale la membre (interventii ortopedice) pentru a ajuta la deplasarea persoanelor precum si la corectarea deformarilor (cum sunt cele de coloana). O alta denumire a meseriei este cea de tehnician ortoped. Acestia pot sa asiste chirurgul ortoped.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa proiecteze, sa faca, sa fixeze si sa repare proteze de mâini si de picioare, sa faca corsete pentru coloana vertebrala si diferite suporturi si alte proteze ortopedice, în conformitate cu prescriptiile medicale si cu nevoile pacientilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Într-un mediu care nu ridica probleme deosebite.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si unelte manuale si ajutatoare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu si sa aveti aptitudini de lucru cu mâinile. În unele tari se solicita studii superioare (universitate sau facultate) cu specializare în protetica si ortopedie, combinate cu studii teoretice si practica clinica. Aveti nevoie de rabdare, sensibilitate, capacitate de comunicare si de negociere cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?