Sticlar / slefuitor de sticlă

Sticlar / slefuitor de sticlă

 Șlefuirea suprafeței
 Șlefuirea suprafeței  Șlefuirea grosieră  Gravarea fină pe sticlă  Perforarea unui pahar semifinisat  Lusturire cu un disc de plută  Șlefuirea decorației sub supravegherea maistrului  Schimbarae discului de șlefuit

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui sticlar consta în finisarea sticlei prin taiere si polizare si alte finisari ale suprafetelor produselor din sticla.

Care sunt îndatoririle postului? Munca presupune taierea si polizarea cu masini de slefuit si materiale abrazive, modelarea muchiilor tesite atât ale suprafetelor plate cât si curbe ale sticlei la o masina de slefuit, taierea manuala, honuirea si polizarea produselor din sticla, pregatirea separata a materialelor abrazive si instrumentelor de munca necesare, inclusiv reglarea masinilor de taiat si slefuit, polizarea chimica a capetelor sau pieselor din sticla, taierea vazelor, cosurilor din sticla si altor produse similare, inclusiv elemente de design si decoratiuni complexe, cum ar fi bibelouri si motive decorative.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în ateliere de taiat sticla, unde mediul presupune inevitabil anumite aspecte neplacute - zgomot, praf, expunere la lichide de racire.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Printre cele mai folosite sunt cutite, bancuri de slefuit, masini de calibrat, diferite tipuri de discuri de taiat si alte mecanisme si echipament specific pentru taierea sticlei, inclusiv instrumente automate, instrumente de gravare si alte ustensile manuale. Este important sa aveti dexteritate manuala. Sticla este materialul principal folosit.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea de baza pentru aceasta meserie este data de scoala profesionala. Alte cerinte - dexteritate manuala, precizie, concentrare la locul de munca, simt estetic, rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?