Însotitor de bord (stewardesă, ofiter cabină)

Însotitor de bord (stewardesă, ofiter cabină)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatia de steward / stewardesa este aceea de a avea grija de pasagerii de la bordul avioanelor si de a asigura protectia întregii zone unde sunt plasati pasagerii.

Care sunt îndatoririle postului? - Steward-ul / stewardesa invita pasagerii la bordul avionului, le indica locurile de pe bilete, îi asista la plasarea bagajelor de mâna - le da instructiuni cu privire la echipamentul de salvare prevazut la bordul avionului, în general supravegheaza toate operatiunile si se asigura sa reglementarile de siguranta sunt respectate în zona unde sunt plasati pasagerii la bordul avionului - Steward-ul / stewardesa sunt obligati sa încurajeze uneori pasagerii care se tem de înaltime, sa raspunda la diferite întrebari - sa aiba grija de copiii care calatoresc singuri si de persoanele cu handicap care au nevoie de ajutor - munca implica de asemenea servirea mesei la bordul navei si serviciile adiacente acestei activitati, inclusiv distribuirea de ziare, reviste si vânzarea de anumite bunuri - acestia se ocupa de întretinerea si administrarea snack barului de la bordul avionului si de bunurile puse în vânzare - asigura disciplina si respectarea ordinelor sefului din cabina echipajului în caz de situatii de urgenta sau de accidente - coopereaza strâns cu alti membri ai echipajului de la bordul avionului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara la bordul avionului, unde aveti de a face cu schimbari de fus orar, cu distante lungi de zbor si, bineînteles, cu deplasari lungi departe de casa, cu lucrul în schimburi la ore nepotrivite, inclusiv pe perioada sfârsitului de saptamâna.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentul de catering pentru pregatirea gustarilor simple, carucioare pentru distribuirea gustarilor, manuale cu instructiuni si metode de salvare în caz de urgenta si echipamente de prim ajutor precum si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii medii si sa fi obtinut un certificat precum ca sunteti apt sa efectuati aceasta munca dupa ce ati executat un antrenament pe liniile aeriene, sa aveti prezenta de spirit, abilitate de a comunica cu oamenii, sa aveti autoritate, o tinuta si o maniera eleganta, sa fiti comunicativi si rabdatori. (Abilitatile dumneavoastra profesionale si starea de sanatate trebuie verificate la fiecare doi ani).

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?