Conservator clădiri cu arhitectură specifică

Conservator clădiri cu arhitectură specifică

 Inspectarea unei bârne de plafon
 Inspectarea unei bârne de plafon  Inventarierea unor clădiri istorice  Expertiza de specialitate a modificărilor unei clădiri  Inspectarea unei chei de boltă descoperite

Cine sunt si cu ce se ocupa? Functionarul responsabil cu conservarea cladirilor cu arhitectura specifica efectueaza si organizeaza inspectiile la cladirile istorice si de alt fel, alcatuieste documentatia si înregistreaza rezultatele unor astfel de inspectii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asigure protectia cladirilor înregistrate, sa propuna restaurarea si reconstructia lor, sa verifice ducerea la îndeplinire a unor astfel de lucrari de restaurare si de reconstructie. Sa înregistreze documentele de conservare ale cladirilor înregistrate în categoria cladirilor cu arhitectura specifica la diferite institutii administrative. Sa pregateasca documentele pentru autoritatile locale în vederea planificarii aplicatiilor si obtinerii autorizatiilor de constructie, sa influenteze procesul de luare a deciziilor în privinta acordarii acestor permise, a planurilor arhitecturale si urbane etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cladirile înregistrate sau pe santiere (sapaturi arheologice, în castele, palate, catedrale si alte obiective importante înregistrate), precum si în birouri.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Înregistrari si planuri ale cladirilor, documente istorice, documente cu planuri ale orasului si alte documente legale. Tehnologia informatizata si alte echipamente uzuale de birou, precum si sisteme de comunicatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate, sa aveti cunostinte despre cladirile istorice si sa lucrati sistematic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?