Prelucrător hârtie

Prelucrător hârtie

 La mașina de preparat material
 La mașina de preparat material  Înlocuirea unui dispozitiv de curățare  Diluarea maculaturii într-o pastă  Manipularea hârtiei de la panoul de control  Setarea presiunii de încărcare  Controlul calității la un panou luminos  Curățarea unei role presoare  Înlocuirea tamburului în întregime

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un lucrator care prelucreaza hârtia are datoria sa lucreze pe masinile care fabrica, reconditioneaza si fac alte munci de prelucrare a hârtiei, cartonului si a mucavalei.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - sa pregateasca materia prima si sa faca amestecurile corecte pentru fabricarea hârtiei, cartonului si a mucavalei - sa amestece si sa coloreze pasta de hârtie pe diferite linii de productie - sa lucreze la uscarea si finisarea acesteia - sa lucreze la malaxoare - sa lucreze la alte echipamente si masini pentru fabricarea si procesarea lemnului si a pastei de hârtie - sa opereze pe echipamentul de finisare a diferitelor tipuri de hârtie, carton si mucava - sa coloreze, sa usuce si sa taie diferitele tipuri de hârtie, carton si mucava - sa verifice productia si masinile de la panourile de comanda din sala de control - uneori sa foloseasca un sistem de control automat - sa repare si sa întretina echipamentul din industria hârtiei.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de fabricat hârtia si în fabrici de hârtie, unde se intra în contact cu substante chimice si unde exista un nivel de zgomot ridicat.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de taiat lemnul, malaxoare pentru hârtia recuperabila, masini pentru fabricarea pastei de hârtie, masini pentru rectificat, diferite tipuri de linie de fabricatie, substante colorante, cutere pentru hârtie, masini de numarat coli etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, sa fiti interesat de munca cu masinile, sa aveti o reactie rapida, anumita îndemânare, sa fiti apt fizic.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?