Bijutier

Bijutier

Bijutier la bancul de lucru
Bijutier la bancul de lucru Lipirea unui fir de aur folosind flacăra acetilenică

Cine sunt si cu ce se ocupa? Bijutierul creeaza obiecte decorative sau bijuterii. O alta denumire a acestei meserii este aceea de bijutier curelar (mai ales atunci când produsul este diamantul si procesul implica fixarea lui pe o curea sau o cingatoare / cordon) sau bijutier care fixeaza pietrele pretioase.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa foloseasca diferite tehnici de lipire, modelare, lipire cu punct, lipire cu substante adezive sau prin alte metode, sa creeze produse complexe, unice, în scopul folosirii lor ca decoratiuni pentru bijuterii. Sa întretina masinile si echipamentul cu care lucreaza.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de sticlarie, în alte ateliere unde se lucreaza cu gunoaie si la temperaturi înalte, precum si cu expunere la anumite substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte manuale cum sunt cele de lipit, de modelat, de pilit, dar si masini cum sunt strunguri, precum si substante adezive cum sunt cleiul si cimentul. Materialul cu care se lucreaza sunt pietrele pretioase si metalele, sticla etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, eventual un curs de specialitate. Aveti nevoie de un vaz bun si simt al detaliilor, precum si de aptitudini practice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?