Manichiurist, pedichiurist

Manichiurist, pedichiurist

 Înlăturarea unei bătături
 Înlăturarea unei bătături  Pilirea unghiilor de la mână  Lăcuirea unghiilor de la mână

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui pedichiurist sau manichiurist este de a acorda îngrijiri profesionale picioarelor (sa faca pedichiura) si mâinilor (sa faca manichiura), în general sa se ocupe de unghii. Acestia pot fi si persoane fizice autorizate.

Care sunt îndatoririle postului? Munca include: sa stearga cu acetona, sa taie si sa pileasca unghiile - sa faca masaj la mâini - sa înlature pielitele, colturile si bataturile - sa unga pielea - sa spele picioarele si sa îndeplineasca alte munci pentru îngrijirea mâinilor si a picioarelor - sa administreze bai speciale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în saloane de pedichiura, în saloane cosmetice, în centre de sanatate, în centre de coafura, în culisele platourilor de filmare sau ale teatrelor sau în case particulare. Persoanele pot fi angajate în saloane speciale sau în alte unitati de tratament. Veti veni în contact cu diferite substante chimice în timpul desfasurarii activitatii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt foarfeci, pile, unghiere si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu sau un curs de calificare în domeniu, sa aveti îndemânare, sa fiti o persoana curata, sa aveti o tinuta si maniere elegante, sa aveti abilitate de a negocia cu oamenii si sa aveti o vedere perfecta.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?