Agent de actiuni / broker

Agent de actiuni / broker

Lectura rapoartelor despre fluctuația prețurilor la bursă
Lectura rapoartelor despre fluctuația prețurilor la bursă Urmărirea evoluției valorii unei societăti

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui agent de actiuni (broker) este de a lucra cu titluri de valoare (actiuni, obligatiuni etc.). Un agent de actiuni poate fi angajat la o banca sau societate de investitii implicata în afaceri cu titluri de valoare, sau poate lucra direct într-o firma de brokeraj angajata în afaceri cu titluri de valoare în numele anumitor persoane sau societati. Poate lucra si independent în acest domeniu.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - monitorizarea si analizarea dezvoltarii pietei - analizarea societatilor alese care trebuie monitorizate - acceptarea si evaluarea informatiilor precise despre evolutiile actuale pe pietele de capital (adica pe pietele titlurilor de valoare) - asigurarea contactelor directe cu respectivele piete de capital, cu partenerii si societatile de afaceri - informarea clientilor despre situatia de pe pietele de capital si posibilele ei fluctuatii, recomandarea eventualelor tranzactii comerciale - negocierea si încheierea tranzactiilor cu titluri de valoare pentru persoane si societati de pe piata interna si externa de capital - colectarea informatiilor necesare pentru tranzactii - consemnarea în dosare si baze de date speciale a informatiilor despre clientii pentru care se fac tranzactii - înregistrarea titlurilor de valoare si tranzactiilor respective, de asemenea redactarea rapoartelor - propunerea, elaborarea si evaluarea strategiei si planului pentru titlurile de valoare ale unei anumite banci sau societati de investitii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Locul de desfasurare a activitatii include birouri, sali de sedinte si spatii de întrunire, într-un mediu destul de confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Activitatea se desfasoara folosind tehnologie computerizata si echipament uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Studii universitare, sau absolvirea unui liceu si cursuri de calificare în meseria de broker urmate de examen, precum si abilitatea de a face evaluari rapide si corecte, de a corela si interpreta faptele, intuitie, simt al afacerii, abilitatea de a negocia cu oamenii si de a învata continuu din experienta.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?