Responsabil de personal

Responsabil de personal

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui functionar de personal este de a asigura în modul cel mai eficient si cel mai efectiv forta de munca din întreprindere si de a face munca administrativa.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - sa conceapa si sa asiste politica de personal din întreprindere - sa planifice dezvoltarea fortei de munca din întreprindere (adica sa asigure existenta unui personal suficient si bine pregatit pentru functia detinuta) - sa analizeze repartizarea locurilor de munca în întreprindere si sa întocmeasca fisele de post (sau acest lucru poate fi facut de o societate de specialitate) - sa stabileasca cerintele de calificare pentru diferitele functii si sa evalueze cum au fost ele îndeplinite - sa organizeze campanii de recrutare si de publicitate pentru ocuparea de posturi - sa verifice si sa evalueze abilitatile angajatilor când sunt angajati si pe perioada detinerii functiei - sa se preocupe de respectarea prevederilor legale cu privire la începutul, desfasurarea si terminarea contractelor de munca - sa tina dosarele angajatilor - sa întocmeasca planuri de personal - sa asigure cursuri de practica si de recalificare pentru personal - sa coopereze la elaborarea contractelor colective de munca, cu conducerea si cu sindicatele - sa coopereze cu sefii de servicii sau cu firmele de personal specializate - sa coopereze cu autoritatile, cu casa de pensii, cu autoritatile care se ocupa cu asigurarea persoanelor cu handicap, cu functionarii de la camerele de munca etc. - eventual sa colaboreze cu psihologii, sociologii si ergonomii angajati pe plan intern.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri sau spatii similare, unde, în general, mediul de lucru nu prezinta probleme.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Acestea includ în primul rând tehnologia computerizata si ustensile uzuale de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare, sa aveti specializare în domeniu sau sa fi terminat o scoala post-liceala cu diploma si cursuri de calificare în domeniul gestionarii personalului si al muncii cu personalul, sa aveti abilitatea de a lucra sistematic, de a face estimari corecte si precise, în primul rând cu privire la oameni, sa aveti precizie, sa aveti o conduita si o tinuta cultivata, sa aveti abilitatea de a discuta cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?