Berar / preparator de malt

Berar / preparator de malt

 La uscătorie
 La uscătorie  În camera de fermentare  Controlul procesului de fabricare a malțului  Controlul malțului în moara de malț  Prelevarea probelor  Verificarea temperaturii unui produs semifinit  Verificarea clarității berii după filtrare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui berar si a unui preparator de malt este aceea de a fabrica bere si lager (bere germana). Într-o firma mare producatoare de bere, acestia pot fi specializati pe diferite stadii ale fabricarii berii, dar în companiile mici, obligatiile lor acopera o gama larga de procedee care pot include si responsabilitati de administrare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - sa faca receptia, sa stocheze si sa trateze maltul din orz - sa proceseze maltul prin prelucrarea orzului folosind diferite metode - sa stocheze, sa trateze, sa ambaleze si sa distribuie maltul - sa prelucreze materiile prime pentru producerea berii (malt, hamei, extract de hamei etc.) prin spalare si macinare malt, zdrobire malt ramas, extragere de lichior rezultat sau de "planta", fierberea, racirea, strecurarea si asa mai departe, prin fermentare si alte tratamente, în pivnite mari, prin mixare, filtrare si sortare (lasând la fermentat produsul pentru un timp) - trebuie sa controleze si sa opereze cu procedee chimice, fizice si bio-tehnologice: fabricarea se face mecanizat si automat pe scara larga, dar necesita masuratori si rectificari - berarii controleaza si opereaza pe o serie de echipamente tehnologice, cum sunt tancuri de fermentare, filtre, prese, echipament de pasteurizat, linii de sortat pentru sticle si butoaie - trebuie sa întretina si sa creasca culturi de drojdie - sa ia mostre pentru analize de laborator, sa faca control de calitate al produselor prin folosirea propriului miros si gust - de asemenea trebuie sa participe la întretinerea si repararea tehnologiilor pe perioada de repaus a echipamentului de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în fabrici de bere, unde sunt diferite mirosuri puternice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc computere si echipament tehnic sofisticat. Sunt incluse statii de pasteurizare, linii de filtrare, masini de maruntit, castroane, butoaie, bidoane, cisterne, linii de sortare etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, o anumita îndemânare, reactie rapida si sa fiti apt fizic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?