Operator pe masini de procesare materiale plastice

Operator pe masini de procesare materiale plastice

Decuparea unei componente din plastic cu ajutorul șablonului
Decuparea unei componente din plastic cu ajutorul șablonului Sudarea marginilor cu un aparat de sudură cu aer cald Ajustarea marginilor lipite ale unui rezervor de plastic Pregătirea unei tije sudură din polipropilenă Tăierea unei componente de plastic la un ferăstrău circular Șlefuirea marginilor barelor de polipropilenă Inserarea unei componente de plastic în mașina de sudat Verificarea sudurii capetelor unor plăci de polipropilenă Netezirea sudurii componentelor de plastic Atelier de executat rezervoare de plastic și uzine pentru tratarea apei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca operatorului consta în operarea pe masini de procesat materialele plastice si în productia de produse din material plastic.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa opereze cu linii de productie, masini si echipament folosit pentru pregatirea, amestecul si procesarea mixturilor de materii prime (polietilena, polistiren, PVC, poliamide, celuloze etc.), sa urmareasca procesele de productie pentru productia de folii la liniile de fabricatie computerizate, sa faca amestecuri, sa le preseze în forme, sa le modeleze, sa injecteze amestecuri în produsele din material plastic si sa le modeleze la cald, sa produca obiecte laminate manual si cu masini, sa pulverizeze cu spray produsele din material plastic, sa introduca produsele de material plastic în bai de vopsea, precum si sa lucreze la liniile de fabricatie a culorilor, liniile de asamblare a produselor complexe din material plastic, sa testeze produsele din material plastic (rezistenta, penetrabilitate etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face, în principal, în ateliere si laboratoare chimice, asadar se intra în contact cu substantele chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ondulatoare, prese, mixere, taietoare si debavuratoare, substante de impregnare, de colorare, de vopsire, masini de vopsit, prese, freze, masini de îmbinat si conveiere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De un curs de calificare în domeniu, de concentrare si de reactie rapida.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?