Parchetar

Parchetar

 Pregătirea materialelor pentru aplicarea linoleumului
 Pregătirea materialelor pentru aplicarea linoleumului  Executarea unei pardoseli din parchet

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui parchetar este de a acoperi pardoseli si de a repara toate tipurile de pardoseala.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa întinda, sa dea cu material adeziv si sa îmbine materialele de pardoseala (cum sunt cele din PVC, linoleum etc.) într-o singura culoare sau în benzi multicolore, sa taie în diferite forme (simple, pe segmente, în mozaic etc.), sa aranjeze în diferite forme si stiluri, sa lipeasca materialele pe scari, sa preseze sau sa dea cu spray pardoselile facute din rasini sintetice cu diferite texturi de suprafata, sa puna sau sa înlocuiasca pardoseli din lemn si placi din plastic prin taiere, lipire, sa întinda materiale de pardoseala pe suprafete si pe diferite forme, sa puna parchet de diverse tipuri si de diferite dimensiuni în conformitate cu propriul proiect, sa rascheteze parchetul din lemn cu masina sau manual, si sa faca tot felul de reparatii la pardoseli.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei pe santiere de constructie, în cladirile nou construite, unde praful, mizeria si conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc unelte de cioplit, cutite de seping, fierastraie, cutite, raclete, rangi de fier, cutere, unelte de raschetat, masini de taiat si alte masini pentru taiat lemn, masini de paluxat etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa fiti apt fizic, sa aveti îndemânare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?