Functionar / inspector vamal

Functionar / inspector vamal

 Prelucrarea documentației pentru exportul de bunuri
 Prelucrarea documentației pentru exportul de bunuri  Verificarea transporturilor mari  Investigarea fraudelor vamale și de schimb valutar  Îndepărtarea bagajelor periculoase  Examinarea bagajelor cu raze X

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria unui functionar vamal este sa vegheze ca bunurile care trec granita dintre doua state sa fie transportate si livrate în conformitate cu reglementarile în vigoare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: control vamal, identificarea si verificarea cantitatatii, felului, proprietatii marfurilor când sunt importate, transportate sau exportate - efectuarea controlului vamal al vehiculelor, al bagajelor, al transporturilor de bunuri, al documentelor care însotesc marfurile, precum si al documentelor de calatorie - verificarea importurilor si exporturilor în conformitate cu legile în vigoare privind schimbul extern de marfuri - rezolvarea încalcarilor legii vamale si infractiunilor referitoare la schimburile externe - sa hotarasca asupra includerii bunurilor cu caracter comercial si necomercial într-un anumit regim vamal - deciderea asupra tarifului clasificarii bunurilor - stabilirea si colectarea taxelor vamale, taxelor si impunerilor în cazul marfurilor importate, tranzitului si exportului de bunuri, întocmirea documentelor cu privire la arieratele taxelor vamale, taxe si alte impozite - supravegherea deplasarii persoanelor, bunurilor si mijloacelor de transport în zona de vama - vigileta - supravegherea birourilor vamesilor, cladirilor si depozitelor - reglementarea deplasarii persoanelor si mijloacelor de transport în zona vamii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Mediul de lucru include cladiri ale vamii, care înseamna atât spatii cum ar fi birouri, precum si exteriorul si interiorul vehiculelor cum ar fi autoturisme, trenuri, camioane etc. Alte aspecte ale mediului de lucru sunt reprezentate de zgomot, gaze de esapament si multe probleme sau chiar riscuri din partea persoanelor verificate.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile de verificare si depistare, calculatoare si alte facilitati de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Pentru aceasta functie este nevoie de formare initiala si formare de specialitate pentru functionarii serviciului vamal. Sa fiti o persoana de încredere, sa aveti resurse, sa aveti o minte rapida, abilitate de negociere cu oamenii si capacitatea de a va impune autoritatea.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?