Învelitor de case / tiglar / tinichigiu

Învelitor de case / tiglar / tinichigiu

 Repararea acoperișului - aplicarea țiglelor
 Repararea acoperișului - aplicarea țiglelor  Tăierea țiglelor pentru acoperiș  Aplicarea țiglelor pe acoperiș  Aplicarea adezivului pe o țiglă de acoperiș

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de învelitor de case este aceea de a acoperi casele cu tigle, tabla sau alte materiale de acoperire si de a face reparatii la aceste acoperisuri, inclusiv cu înlocuirea totala, acolo unde este necesar.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: studiul la fata locului pentru determinarea starii acoperisului în sine si nevoia de a-l schimba, daca este necesar (în unele cazuri, învelitorul de case poate colabora cu un tâmplar), ridicarea materialului pe acoperis etc., plasarea tiglelor pe siruri, taierea tiglelor în forme si dimensiuni, amestecarea mortarului, plasarea, aranjarea si umplerea gaurilor dintre materialele de acoperis, fixarea îmbinarilor, vârfurilor, suporturilor, acoperirea suprafetelor cu forme speciale (cum sunt cele în stil baroc, renascentist si alte forme) si lucrul în jurul geamurilor si hornurilor de pe acoperis etc., acoperisuri de pe monumente istorice, si întretinerea si reparatia acoperitorilor existente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara pe toate tipurile de cladiri, inclusiv pe spirele acestora. Trebuie sa lucrati la înaltimi mari si în locuri greu accesibile, în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal se folosesc unelte de mâna si dispozitive de strângere, obiecte de taiat tigla, ciocane, fierastraie si propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, mobilitate fizica, conditie fizica buna, capacitate de lucru în echipa, o privire si un auz perfect.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?