Ofiter / inspector de politie

Ofiter / inspector de politie

 Poliția rutieră dirijează circulația
 Poliția rutieră dirijează circulația  Un elicopter înainte de zborul obișnuit de monitorizare  Instruire la tragere în cadrul școlii medii de poliție  Poliția de frontieră asigură securitatea granițelor  Documentarea desfășurării investigației  Căutare cu ajutorul câinilor dresați

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui ofiter / inspector de politie consta într-o gama larga de actiuni ale politiei; acestia urmaresc respectarea legilor si a ordinii publice, protejeaza oamenii si proprietatile si investigheaza crimele. Mai sunt chemati în caz de accidente sau de urgente.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa coordoneze si sa controleze traficul pe drumurile publice si pe calea ferata fiind angajati în departamente speciale de politie, cum sunt patrule, activitati de inspectie si supraveghere - sa coordoneze si sa protejeze cladirile si persoanele, transportul de oameni din cadrul politiei, al materialelor si încarcaturilor, trenurilor de escorta, sa pazeasca garile, aeroporturile si alte cladiri si pasageri - sa faca investigatii si sa interogheze, de exemplu în caz de încalcari ale regulamentului si accidente rutiere, sau verificarea calificarii tehnice a transportatorilor si vehiculelor rutiere - sa efectueze activitati de rutina si de investigatie în cadrul departamentului de criminalistica - sa aresteze oamenii care au savârsit infractiuni - sa îndeplineasca alte sarcini de criminalistica si obligatii tehnice în acest sens (cum sunt identificarea criminalilor) - sa lucreze cu echipament special si cu tehnologie de laborator de criminalistica, sa depuna munca speciala operativa si munca tehnica, cum sunt aplicarea tehnologiei computerizate, cautarea de droguri si explozivi - sa pazeasca frontierele (pentru prevenirea trecerii ilegale a frontierelor statului, pentru oprirea contrabandei, pentru deportarea persoanelor indezirabile etc.) - sa îndeplineasca sarcini de paza la aeroporturi (sa caute persoanele disparute, infractorii periculosi, vehiculele furate, prizonierii evadati, sa ajute în caz de dezastre naturale si sa faca activitati de salvare în timpul zborului).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri si în aer liber, oriunde este necesar. Conditiile de vreme schimbatoare si lucrul peste program sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se foloseste echipament uzual de birou, inclusiv computere, se folosesc arme de foc sau alte arme necesare în cazuri extreme pentru auto-aparare sau arme de intimidare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin liceul si un curs de calificare în cadrul politiei, sa fiti apt fizic si mental, sa fiti persoana de încredere, sa aveti abilitatea sa actionati si sa judecati rapid si cu acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?