Instalator / producător de tevi

Instalator / producător de tevi

 Tăierea unei conducte
 Tăierea unei conducte  Instalarea unei conducte verticale  Sudarea conductelor cu flacără de hidroxiacetilenă  Strângerea firelor  Etanșeizarea conductelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instalatorul de tevi produce, instaleaza si repara parti din tevi si ansamble de tevi.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: Producerea de parti de tevi cu accesoriile lor din tabla subtire sau groasa, din foi de tabla si din materiale nemetalice, manual sau cu masina de taiat, forjat, racire la cald, sudura, îmbinare, finisare, sa faca insertii, sa produca tevi în spirala si sa faca diverse forme, sa faca îmbinari pentru tevi cu diametru mare sau forma neregulata, sa asambleze sistemele de tevi conform planurilor, sau uneori fara a avea desene complete, dupa model sau în conformitate cu situatia din santier, sa fabrice vase de presiune si rezervoare, instalarea unor sistemele de tevi mari pentru mori de zahar, containere de bere, fabrici de gaz si carbune, fabrici de ciment, rafinarii de ulei etc. Se lucreaza frecvent în locuri greu accesibile si fara documentatia necesara. Instalatorul face si teste de presiune în tevi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere unde de obicei se lucreaza în praf si murdarie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc masini de taiat metal, de sudura, de îmbinare, masini de polizat, de topit, si aparaturi pentru masurarea presiunii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala tehnica în domeniu, sa aveti conditie fizica buna, dexteritate manuala si o viziune tehnica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?