Director de promovare artistică (impresar)

Director de promovare artistică (impresar)

Negocierea costului unei locații pentru un concert
Negocierea costului unei locații pentru un concert Stabilirea serviciilor ce urmează a fi prestate Discutarea aspectului unei coperți de casetă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Directorul de promovare artistica este persoana care se ocupa de organizarea de concerte sau de diferite spectacole si actiuni artistice. Spectacolele includ atât aparitii în tara cât si în strainatate pentru diversi artisti locali precum si spectacole care promoveaza artistii straini pe teritoriul altei tari.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa contacteze artistii sau pe agentii acestora - sa negocieze cu acestia conditiile de desfasurare a spectacolelor, termenii de finantare si termenele de îndeplinire a contractelor - sa caute locurile pentru desfasurarea spectacolelor (centre culturale, sali de concerte, stadioane etc.) - sa negocieze cu conducerea acestor localuri cu privire la conditiile de închiriere si de desfasurare a programului artistic respectiv - sa încheie contracte cu artistii si organizatorii de spectacole - sa stabileasca serviciile necesare pentru organizarea spectacolelor, sa ia masuri pentru închirierea unor astfel de servicii - sa se ocupe de distribuirea biletelor de spectacol - sa organizeze campanii de promovare, inclusiv sa stabileasca ce afise si postere vor fi folosite pentru spectacol - sa hotarasca bugetul pentru fiecare eveniment în parte - sa negocieze cu sponsorii - sa monitorizeze îndeplinirea si organizarea din punct de vedere financiar pentru fiecare eveniment artistic în parte.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri obisnuite dar se fac numeroase deplasari.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai frecvent folosesc telefonul, faxul, tehnologia informatica si alte echipamente de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa fiti bun organizator si sa aveti înclinatii pentru a va putea vinde serviciile.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?