Proiectant / analist de sisteme

Proiectant / analist de sisteme

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui analist este de a proiecta, testa si activa sisteme pe computer pentru procesarea si transferul electronic de date, de a efectua controale în diferitele domenii de aplicare a programelor. Denumirea analistului de sisteme difera în functie de natura muncii din diferitele organizatii si se aseamana cu cea a proiectantului de sisteme.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze cerintele si conditiile utilizatorilor, precum si parametrii de proiectare ai sistemului, sa discute cu utilizatorii despre caracteristicile finale ale produsului, sa clarifice problemele sau, daca este necesar, sa faca modificari la cerintele initiale, sa proiecteze sisteme tinta, concepte, structuri si interconexiuni cu sisteme deja existente, sau, daca se poate, sa descrie structuri de date pe care sistemele proiectate urmeaza sa le foloseasca, sa creeze specificatii de posturi pentru programatorii de sisteme computerizate care urmeaza sa pregateasca sisteme de programe separate în limbaje de programare specifice, sa aleaga si sa achizitioneze programe deja existente, sa utilizeze interfete si hardware, sa instaleze software creat sau achizitionat în sisteme computerizate separate, sa verifice corecta rulare si functionare a sistemului pe baza de date primite de la utilizatori precum si sa faca reparatii la sistemul rezultat, sa faca optimizari, sa faca aplicatii de testare programe pentru înlaturarea erorilor, sa instruiasca utilizatorii si sa lucreze cu manuale de întretinere si procesare de intrari de date, sa acorde consultanta, sa predea, sa discute cu clientii, în special cu cei care au dificultati în familiarizarea cu noua procedura de lucru, sa explice avantajele noilor sisteme. Sa modifice si sa dezvolte alte sisteme potentiale în conformitate cu nevoile utilizatorilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri - acolo unde exista putine dezavantaje.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc sisteme computerizate si echipamentele adiacente.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniul de programare, sau mai bine sa fiti detinator de diploma cu studii superioare, în domeniul tehnologiei informatiei, sa fiti inventiv si creativ, precis, rabdator si sa aveti abilitate pentru învatat.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?