Tehnician control pulberi

Tehnician control pulberi

 Verificarea aparatului de monitorizare a nivelului pulberilor din mediu
 Verificarea aparatului de monitorizare a nivelului pulberilor din mediu  Verificarea nivelului pulberilor din mediu

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnicianul care controleaza cantitatea de pulberi este muncitorul care detecteaza prezenta si masoara nivelul zgomotului, al pulberilor si al diferitelor substante toxice din mine si stabileste metodele de reducere a acestora. Alta titulatura a acestei meserii este aceea de persoana care preleva esantioane de pulberi, daca meseria se refera în special la monitorizarea si prelevarea de esantioane.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze nivelul de dispersie al pulberilor în aer si sa verifice respectarea standardelor de protectie a muncii si de sanatate, precum si purtarea echipamentului de protectie. Sa dea avertismente si sa aplice amenzi atunci când constata existenta unor conditii periculoase sau nesanatoase.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În subteran sau în mine de suprafata. Se lucreaza în mult praf si zgomot, precum si în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Aparate de monitorizare, fise de înregistrare, precum si echipament de protectie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa lucrati sistematic si sa aveti înclinatii tehnice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?