Electrician echipamente electrice de mare putere

Electrician echipamente electrice de mare putere

 Repararea echipamentului unei centrale electrice
 Repararea echipamentului unei centrale electrice  Verificarea echipamentului asigurat

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de electrician consta în asigurarea functionarii normale a sistemelor si echipamentelor electromotoare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa identifice si sa înlature penele tuturor tipurilor normale de echipamente, sa efectueze lucrari uzuale de prevenire si de reparatie, sa faca inspectii, sa înlocuiasca si sa verifice echipamentul electric si instrumentele de joasa si înalta tensiune sau de tensiune foarte înalta de la sistemele externe de distributie, inclusiv cablurile de sarcina mare, masinile electrice, instalatiile generatoare de curent, uzinele termice si substatiilor de tensiune înalta si foarte înalta, sa repare instalatiile în uzinele de energie si cele termice, sa activeze si sa administreze echipamentul electric, inclusiv sa emita certificatele respective, sa opereze pe anumite echipamente de generare / distributie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca implica activitate atât în interiorul cât si în exteriorul cladirilor. Sunt inevitabile ore de lucru peste program uneori, expunere la conditii de vreme schimbatoare si mediu de lucru zgomotos si cu praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc de obicei instrumente manuale diferite (surubelnite, clesti, pile etc.), instrumente de masura si de diagnostic, voltmetre, osciloscoape, echipamente de sudura sau taiere si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala tehnica în domeniu, sa aveti precizie, reactii rapide, dexteritate manuala, imaginatie tehnica si auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?