Instalator de tevi pentru furnizarea de gaze

Instalator de tevi pentru furnizarea de gaze

 Sudarea conductelor de plastic
 Sudarea conductelor de plastic  Instalarea unei conducte de gaz stradale  Presurizarea unei conducte noi  Sudarea unor conducte de oțel  Închiderea unei conducte casnice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca consta în asamblarea, instalarea, administrarea, repararea si testarea sistemelor de alimentare cu gaze si a echipamentului aferent.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca materialul pentru tevi (inclusiv sa taie tevi, sa pileasca taieturile, sa le îndoaie etc.), sa le asambleze, sa le sudeze si sa le instaleze în sectiunile destinate tevilor - sa asambleze si sa instaleze tevi de gaz, tevi adiacente la case, valve si contoare de gaz principale, sa asambleze si sa instaleze tevi de gaz si echipament în unitatile industriale, sa asambleze si sa instaleze statii care distribuie gaz, sa faca teste de scurgeri si presiune în tevi si în echipamentul de gaz în conformitate cu standardele în vigoare, sa repare si sa întretina tevile si echipamentul de gaz, sa remedieze defectele la tevile în functiune prin ocoliri si înlocuiri pentru a asigura functionarea neîntrerupta, sa asambleze, sa instaleze, sa repare si sa întretina sistemele complexe de tevi de joasa si înalta presiune, sa asigure asistenta în caz de urgenta pentru sistemele de conducte de gaz, sa opereze sistemele de control, sa întretina si sa asigure service-ul echipamentului uzinei de distributie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara pe strazile din orase, în cladiri, în diferite uzine si în case nou construite, unde accesul poate fi îngreunat, unde exista conditii de vreme schimbatoare, si bineînteles, unde contactul cu gazul este de asteptat.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Principalele instrumente sunt cele folosite de un instalator, cum sunt surubelnite, clesti, pile, sisteme de masurare presiune etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti un certificat de instalator de gaze, sa aveti cunostinte tehnice, sa fiti priceput la lucrul cu mâinile, sa aveti reactii rapide si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?