Mecanic de interventie

Mecanic de interventie

 Perforarea unei părți a curelei pe o foreză verticală
 Perforarea unei părți a curelei pe o foreză verticală  Sudarea cu arc electric  Fixarea cadrului unei ferestre  Montarea unui suport pentru transportul tablelor  În cabină în timpul retușării  Revizie generală la facilitățile de producție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui mecanic include o gama larga de activitati legate de interventiile într-o uzina si la masinile din uzina.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa inspecteze si sa repare masinile de prelucrare, masinile de distributie energie si pe cele de transport, sa faca reparatii (inclusiv reparatii capitale) legate de munca de reconstructie generala, sa faca teste de functionare si de punere în functiune, sa fabrice diferite piese de schimb si componente pentru masini si pentru echipamente, sa puna la loc în functiune masinile reparate (inclusiv sa emita certificate de garantie) si sa regleze masinile conform indicatorilor de toleranta specifici.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în foarte multe ateliere cum sunt uzinele de fabricatie, uzine energetice si de utilitati, întreprinderi agricole, companii de comert, în firme de service si oriunde este necesar în ateliere sau unitati mari; se poate lucra în aer liber sau în locuri greu accesibile, cu expunere la zgomot si praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente manuale specifice unui instalator (surubelnite, clesti, pile etc.), instrumente de masurat, testere de circuite, masini de lucrat metale si alte echipamente (taietoare, slefuitoare etc.) precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala tehnica în domeniu, sa aveti precizie, judecata rapida, dexteritate manuala si imaginatie tehnica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?