Ghid

Ghid

 Conducerea unui grup de turiști printr-un castel proprietate de stat
 Conducerea unui grup de turiști printr-un castel proprietate de stat  Încuierea traseului de vizită după încheierea acesteia  Repetarea și învățarea textului pentru prezentare  Ghidul răspunde și de securitatea turiștilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatiile ghidului sunt acelea de a însoti grupuri de vizitatori în diferite locuri turistice, la castele, la palate, în muzee, în galerii de arta si în alte locuri memoriale si de cultura.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dea informatii pe perioada deplasarii grupului de turisti si sa raspunda întrebarilor vizitatorilor, adesea într-o limba straina.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În castele, în palate, în muzee si în alte locuri de obicei cu importanta istorica sau de atractie naturala.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Exprimarea verbala, înregistrari pe casete si pe banda video, alte echipamente media (care pot fi folosite ca parte a turului turistic), ghiduri etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa aveti cunostinte de istorie si de cultura, sa cunoasteti cladirile cu însemnatate istorica, sa aveti o memorie buna, o exprimare buna si o voce placuta. Sa va puteti exprima usor în limbi straine.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?