Însotitor / controlor tren

Însotitor / controlor tren

 Căutarea unei legături feroviare în mersul trenurilor
 Căutarea unei legături feroviare în mersul trenurilor  Primirea banilor de la un călător  Controlul și compostarea biletelor  Eliberarea unui supliment de bilet

Cine sunt si cu ce se ocupa? Însotitorul / controlorul de tren de cale ferata îndeplineste sarcini de control si activitati de informare în tren si asigura siguranta transportului pasagerilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa însoteasca toate tipurile de trenuri - sa inspecteze si sa monitorizeze vagoanele si platformele date în grija împreuna cu echipamentele lor, sa verifice posibilele defecte care ar putea pune în pericol siguranta de operare a trenurilor si a pasagerilor - sa participe la teste de frânare - sa faca operatiuni simple de acar la vagoane - sa verifice biletele si sa emita bilete de taxe suplimentare în trenurile de pasageri - sa dea informatii despre rutele de calatorie si mersul trenurilor - sa opereze si sa verifice sistemele de iluminat si de încalzire din vagoane - sa aiba grija de siguranta si confortul pasagerilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în interiorul si exteriorul trenului, în schimburi. Vremea rea, zgomotul si uneori comportamentul neadecvat al pasagerilor sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc echipamente specifice cailor ferate si vagoanelor cum sunt lanterne, sisteme de încalzit si iluminat etc., birotica, mersuri ale trenurilor, propriile picioare si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala speciala în domeniu, sa aveti reactii rapide, o tinuta si maniere cultivate, o memorie buna si auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?