Radiolog / radio-terapeut

Radiolog / radio-terapeut

 Asistență la examinarea cu rezonanța magnetică - scoaterea pacientului din tunel
 Asistență la examinarea cu rezonanța magnetică - scoaterea pacientului din tunel  Examinarea unui pacient cu tomograf computerizat - fotografiere  Pregătirea pentru radiografie  Punerea în funcțiune a aparatului Roentgen

Cine sunt si cu ce se ocupa? Radiologul se ocupa cu scanarea pacientilor la aparatul cu raze X. Acestia pot fi radiologi diagnosticieni care se ocupa de identificarea bolilor sau problemelor; pot fi radiologi terapeuti care folosesc radio-terapia ca mijloc de tratament al pacientilor, cum ar fi cei bolnavi de cancer. În toate cazurile, ei se numesc radio-terapeuti.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa developeze fotografii facute la aparate cu raze X, sa pregateasca substante si tratamente folosite pentru contraste la aparate cu raze X, sa faca radiografii în scopul diagnosticarii bolnavilor, sa iradieze pacientii care au tumori pentru distrugerea tumorii, sa participe la pregatirea programelor de radio-terapie si sa stocheze si sa depoziteze în siguranta deseurile radioactive.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Meseria se desfasoara în camere speciale sau laboratoare unde sunt amplasate aparatele de examinare cu raze X.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Aparate cu raze X si substante chimice asociate acestora.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, eventual o facultate, sa abordati sistematic munca si sa dati dovada de tact în contactul cu pacientii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?