Cine sunt si cu ce se ocupa? Fabricantul de zahar se ocupa cu producerea zaharului pe cale industriala. Care sunt îndatoririle postului? Proceseaza materia prima de baza (sfecla de zahar) prin cântarire, preparare, curatare, spalare, taiere în felii, extragerea, curatarea, filtrarea si îngrosarea sucului, fierberea si manevrarea siropurilor, uscarea, racirea si sortarea produsului obtinut pe care îl transforma în zahar si alte produse zaharoase. Fabricantul de zahar depoziteaza zaharul si melasa obtinuta - opereaza liniile de productie continua si diferitele echipamente tehnice implicate în procesele de producere a zaharului - preleveaza esantioane pentru analiza de laborator a produselor finite - verifica calitatea produselor - se ocupa de conditiile igienice si de protectia muncii - întretine si repara echipamentul de productie si verifica functionarea tuturor masinilor si a echipamentului în timpul pregatirii campaniei de sezon. Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Lucreaza în rafinarii de zahar unde au de-a face cu gunoaie si impuritati, zgomot, temperaturi înalte si vapori toxici. Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente cum sunt masini de spalat, de feliat, de evaporat, de fiert, linii de productie continua, masini de îngrosat sucul, centrifuge, uscatoare, conveiere, carucioare manuale, lifturi si diferite ustensile operate manual. Materialul cu care se lucreaza este în special sfecla de zahar, melasa, zaharul si alte produse zaharoase. De ce aveti nevoie pentru a reusi? Absolvirea unui curs de calificare, interes pentru prelucrare, pricepere suficienta si capacitatea de a reactiona prompt.
|