Desenator / animator

Desenator / animator

 Pregătirea desenelor pentru un film de desene animate
 Pregătirea desenelor pentru un film de desene animate  Pregătirea camerei de filmare  Focalizarea camerei  Aranjarea figurinelor de carton pentru filmare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Desenatorul / animator are sarcina de a crea imagini în filmele de desene animate prin folosirea tehnicii desenului, modelajului si grafica pe computer pentru a face ca desenele sau machetele sa prinda viata si sa se miste.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: în functie de scenariu si de intentia regizorului de film, acesta descompune tema scenariului într-o succesiune de imagini individuale si creeaza aceste imagini. Stabileste apoi instructiunile pentru operatorul de imagine si pentru montaj. Aceasta activitate nu este facuta manual ci cu mijloace computerizate, folosind programe de animatie pe calculator, care deseneaza imagini în locul desenatorului / animator.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În studiouri de film. Munca în aer liber si lucrul peste program sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Sisteme de grafica pe computer pentru animatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul de arta sau o universitate de arta, sa aveti simt estetic, simt al detaliului, al situatiei si aptitudini artistice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?