Muncitor / producător de dulciuri

Muncitor / producător de dulciuri

 Controlul final de calitate al produselor formate
 Controlul final de calitate al produselor formate  Lucrul la o linie de ambalat ciocolată  Dozarea umpluturii bomboanelor de ciocolată  Încărcarea pe paleți a produselor ambalate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui producator de dulciuri consta în producerea industriala a dulciurilor.

Care sunt îndatoririle postului? Proceseaza materiile prime (boabe de cacao, zahar, grasimi etc.) si ingredientele, prin prajire, zdrobire, macinare, mixare, netezire, tragerea în forme, introducerea în lichid, învelirea, modelarea si alte tratamente speciale pentru producerea dulciurilor din ciocolata si fara ciocolata - controleaza si opereaza procesele tehnologice chimice si fizice si efectueaza verificari ale procesului de productie a dulciurilor folosind masini care usureaza munca fizica, masini automate, de masura si reglare - preleveaza esantioane pentru analiza de laborator a produselor semifinite si finite - depoziteaza si prezinta produsele si se ocupa de normele igienice si protectia muncii - participa la întretinerea si repararea echipamentului pe perioadele de oprire tehnica a echipamentului de procesare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În fabrici de ciocolata si dulciuri sau în spatii de acest gen, unde zgomotul este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini cum ar fi cele de curatare, sortare, zdrobire, presare, profilare, înmuiere, mixare, stergere, cuptoare si altele, linii de productie pentru cacao si substante de ciocolata, dulciuri turnate în forme, benzi de transport, masini de ambalat. Materialul cu care se lucreaza este în special zaharul, grasimile, ciocolata si alte produse semifinite dulci.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare, plus rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?