Restaurator de artă

Restaurator de artă

 Îndepărtarea murdăriei sau a unui strat de pictură
 Îndepărtarea murdăriei sau a unui strat de pictură  Retușarea unei picturi deteriorate  Retușarea detaliilor cu ajutorul lupei  Acoperirea picturii restaurate cu un strat de lac transparent

Cine sunt si cu ce se ocupa? Restauratorul de arta restaureaza picturi, statuete si alte lucrari de arta, care au fost deteriorate sau distruse de-a lungul timpului.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze pictura sau alt obiect de arta, sa estimeze daunele, sa selecteze tehnicile de restaurare, materialele, vopselele si alte tehnici si metode corespunzatoare de restaurare si sa aduca obiectul restaurat la o stare cât mai apropiata de cea initiala. Poate da sfaturi cu privire la conservarea piesei de arta si cu privire la reparatiile ce se impun.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În studiouri de arta, unde se folosesc substante chimice si vopsele. Unele dintre ele pot fi inflamabile sau toxice. Unele activitati de restaurare se pot desfasura în aer liber, este necesar sa va deplasati la muzee, galerii de arta etc. pentru a va duce la îndeplinirea munca.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Pensule, ustensile si instrumente pentru lucrul manual.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu specific în arta sau o scoala post-liceala, sa aveti cunostinte temeinice cu privire la metodele si tehnicile artistice, sa aveti cunostinte de istorie, sa cunoasteti arta în general, sa aveti rabdare, sa va puteti concentra pentru perioade lungi de timp si sa aveti îndemânare manuala.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?