Restaurator (arte aplicate si artizanat)

Restaurator (arte aplicate si artizanat)

 Conturarea părții deteriorate a unui obiect istoric
 Conturarea părții deteriorate a unui obiect istoric  Conturarea părților lipsă sau deteriorate  Desenarea manuală a unei schițe pentru executarea unor ornamente deteriorate  Restauratoare de textile finisează aranjamentul unui costum istoric înainte de a fi prezentat la expoziție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Restauratorul de arte aplicate si de produse mestesugaresti examineaza astfel de lucrari din punct de vedere al tehnicii folosite, al materialelor, vopselelor si determina gradul si tipul de deteriorare a produsului. Aceasta ocupatie are multe elemente cu cea de restaurator de arta si aceeasi persoana poate presta ambele tipuri de activitate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa aleaga metoda de restaurare, pe baza examinarilor facute si sa aduca piesa restaurata cât mai aproape de starea ei initiala.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere si în locurile unde sunt amplasate obiectele ce urmeaza a fi restaurate (castele, palate, biserici etc.), uneori în locuri greu accesibile si la înaltime.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite instrumente manuale, pensule, vopsele etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu specializare în domeniu sau sa fi terminat o scoala post-liceala de arta, sa aveti abilitatea de a lucra cu obiecte de arta, sa aveti rabdare, sa va puteti concentra, sa aveti îndemânare manuala.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?