Crescător de pesti

Crescător de pesti

 Prinderea peștilor dintr-un acvariu
 Prinderea peștilor dintr-un acvariu  Pe apă  Verificarea canalului de deversare  Scoaterea coșurilor cu pește  Numărarea puietului de crap  Pregătirea hranei  Hrănirea păstrăvilor în canalul cu apă curgătoare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui crescator de pesti este aceea de a creste, hrani, trata si recolta pestii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asigure conditii optime pentru cresterea pestilor, sa fertilizeze si sa îmbunatateasca hrana acestora - sa le pregateasca hrana - sa faca anumite teste cu caracter veterinar - sa trieze pestii maturi depunatori de icre, sa creasca puii de peste, sa organizeze crescatorii pentru pesti, sa aiba grija de acvarii si de alimentarea lor cu apa - sa întreprinda activitati pentru dezvoltarea cresterii de pesti, sa tina evidente, sa lucreze cu pestii si sa livreze pesti.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în aer liber, în pescarii si locuri speciale pentru cresterea pestilor, unde contactul cu apa, cu locurile greu de accesat si cu conditiile de vreme schimbatoare sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Crescatorii de pesti, plase si alte echipamente folosite pentru hranitul pestilor, mijloace de transport speciale pentru pesti precum si propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti o calificare în domeniu, sa aveti o atitudine pozitiva fata de animale si de natura, sa aveti rabdare, abilitate de organizare a activitatii si o conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?